360caa38e503fc118 2

 شگل ساده یو تناژ دار فولادی

شگل ساده یا شگل یو از نوع فولادی تناژ دار در ظرفیت بار اسمی 1 الی 35 تن دارای بیشترین کاربری بوده و تا توان وزنی حداکثری 150 تن نیز تولید می شود.

این شگل یو ساده با بسته شدن پیچ رزوه شده در داخل سوراخ بدنه یو شگل متصل می شود و دارای بدنه ای کاملا فولادی و از گرید G80 می باشد.

شگل تناژ دار از دو قسمت مجزا یعنی بدنه خمیده شکل که در حالت ساده به شکل یو U می باشد و یک پین یا پیچ تشکیل شده است.

بدنه خمیده شگل تناژ دار به روش فورج گرم تولید می شود و پس از تولید طی فرایند حرارتی سخت کاری می شود تا دو مشخصه مکانیکی تنسایل و سختی سطحی که عامل بالا رفتن مقاومت سایشی است در آن بالا رود.

شگل یو تناژ دار که به صورت بسته شبیه به حرف D در زبان انگلیسی دیده می شود و از این رو به شگل D خوانده می شود در گرید های فولادی بصورت آبکاری شده گالوانیزه و یا با رنگ کوره ای برای داشتن مقاومت محیطی بالاتر در برابر زنگ زدگی به بازار عرضه می شود. گاهی از آبکاری گالوانیزه گرم و یا حتی داکرومات نیز برای افزایش مقاومت زنگ زدگی شگل تناژ دار ساده استفاده می شود.

 

مقایسه قابلیت های شگل تناژ دار فولادی و استیل

شگل تناژ دار ساده از آلیاژ های فولادی اغلب دارای تنسایل و مقاومت کششی بالاتری نسبت به نمونه های استنلس استیل هستند. با توجه به قابلیت تغییر مشخصات مکانیکی فولاد با تغییر درصد کربن و قابلیت عملیات حرارتی بصورت کلی فولاد در تولید ادوات لیفتینگ بار از جمله سیم بکسل و زنجیر و کلیه اتصالات زنجیر از جمله شگل تناژ دار کاربری گسترده تری دارد. با این وجود درصد بالایی از آلیاژ فولاد در ساختار شگل تناژ دار را عنصر فلزی آهن با میل بالا برای از دست دادن الکترون تشکیل می دهد و از این رو این شگل ها بدون پوشش سطحی دچار زنگ زدگی می شوند.

شگل استنلس استیل در ترکیبات آلیاژی خود از درصد بالایی کروم (حدود 18%) استفاده می کند که در کنار عنصر نیکل (8%) یک ترکیب پایدار و مقاوم در برابر زنگ زدگی را پدید می آورند و از این رو بر خلاف شگل تناژ دار فولادی که نیاز به پوشش سطحی دارد شگل های استیل بصورت بدون پوشش به رنگ نقره ای براق یافت می شوند.