ساختارهای مختلف سیم بکسل

ساختار سیم بکسل یکی از اولین و مهم ترین اطلاعات فنی است که جهت خرید و کاربری سیم بکسل مد نظر قرار می گیرد. ساختار سیم بکسل بصورت حاصلضرب دو عدد که عدد اول بیانگر تعداد رشته ها یا استرند ها و عدد دوم بیانگر تعداد مفتول ها در هر رشته می باشد. مهمترین و کاربردی ترین ساختار های سیم بکسل شامل سیم بکسل آسانسوری 8X19، سیم بکسل حفاری و جرثقیل 6X19، سیم بکسل انتصال تاور کرین های که بصورت 19X7 , 35X7 مورد استفاده قرار می گیرند و سیم بکسل های بکار گرفته شده برای لیفتینگ بار بصورت اسلینگ که اغلب با ساختار 6X37 مورد استفاده قرار می گیرند است.

ساختار سیم بکسل بصورت مستقین بر مشخصات مکاینیک دیگر مانند مقاومت کششی و انعطاف تاثیر گذاشته و بعد از آن یک حرف انگلیسی مشخص کننده نوع بافت سیم بکسل قرار می گیرد.
سیم بکسل ها با چهار بافت استاندارد، سیل، وارینگتون و فیلر تولید می شوند که هر یک از این ساختار ها مشخصه های متفاوتی از استحکام، انعطاف و طول عمر را به آنها داده و مناسب برای مصرف در صنایع متفاوتی هستند. لازم به ذکر است که برای کاربرد با تنسایل ها وی بسیار بالا، در کشش و سایش بسیار بالا انواع دیگری از سیم بکسل نیز توسط چند تولید کننده بسیار مجرب در دنیا مانند شرکت کاسار تولید می شود که با استاندارد های تولید متنوعی مثل کومپکت، توربوپلاست، سوپر پلاست و استاندارد های دیگر تولید می شوند. در برخی از این استاندارد ها در بین لایه های درونی از مواد پلاستیکی بسیار مستحکمی برای کاهش سایش و افزایش طول عمر سیم بکسل روکش دار استفاده شده است. جنرال بکسل آماده ارائه مشاوره رایگان در امر اطلاعات فنی سیم بکسل به مشتریان گرامی می باشد.

اطلاعات فنی سیم بکسل

اطلاعات فنی سیم بکسل که مهمترین معیار در انتخاب صحیح این قطعه صنعتی و در نتیجه طول عمر بیشتر، استحکام و امنیت بیشتر نیز می باشند عبارتند از:
o ساختار سیم بکسل شامل نوع بافت، پروفیل مفتول، نوع بافت استرند سیم بکسل و نوع مغزی که می تواند الیافی یا فولادی باشد
o متریال و آلیاژ تولیدی سیم بکسل از دیگر اطلاعات فنی سیم بکسل محسوب میشود که تاثیر مستقیم بر مقاومت کششی آن دارد
o نوع آبکاری سطحی فولاد یا آلیاژ فولاد بکار رفته در ساختار سیم بکسل از دیگر اطلاعات فنی سیم بکسل ها محسوب میشود.
o برند تولید کننده که یکی از عوامل بسیار تاثیر گذار بر روی قیمت سیم بکسل و کیفیت تولید آن نیز می باشد
o نوع آبکاری سیم بکسل ها که نقشی موثر بر عملکرد و طول عمر بالاخص در محیط های مرطوب ساحلی و دریایی دارد نیز می تواند از اطلاعات فنی و کارامد سیم بکسل ها محسوب گردد.
o MBL سیم بکسل که معرف حداقل بار شکست سیم بکسل می باشد و معیاری برای انتخاب سیم بکسل مطابق با بروشور های ماشین آلات است. لازم به ذکر است MBL سیم بکسل برابر با حداکثر بار قابل تحمل آن نبوده و حداقل 3 برابر از آن میزان بالاتر است.
o WLL سیم بکسل :ه در زبان انگلیسی به Working load limit یا بار اسمی قابل تحمل سیم بکسل ها معروف می باشد و یکی دیگر از مشخصات فنی سیم بکسل با کاربری بالا در محاسبات مهندسی است.

o تنسایل مقاومتی سیم بکسل یکی از مهمترین کمیت های مکانیکی با دیمانسیون نیوتن بر میلیمتر مربع N/mm2 یا مگا پاسکال می باشد که به متریال بکار رفته در تولید سیم بکسل و عملیات حرارتی آن بستگی داشته و برای سایز های مختلف یکسان می باشد.

تنسایل مقاومتی سیم بکسل های فولادی در گرید های پایین از 1560 N/mm2 شروع شده که تنسایلی برابر با سیم بکسل استیل می باشد و به همین منوال با افزایش درصد کربن و انجام عملیات پیچیده تر حرارتی تا تنسایل 2160 تیوتن بر میلیمتر مربع نیز که در برخی سیم بکسل های نتاب مورد استفاده قرار می گیرد بالا می رود.

روش های مقاوم سازی سیم بکسل های فولادی در برابر زنگ زدگی

آلیاژ های فولادی خوراک صنایع سنگین هستند چرا که اولا به دلیل داشتن درصد بسیاری از عنصر فلزی آهن با فراوانی بالا قیمت مناسب تری نسبت به فلزات دیگر دارند و ثانیا قابلیت تغییر مشخصات مکانیکی از جمله تنسایل را با افزایش و کاهش درصد کربن دارند. علاوه بر این آلایژ های فولادی را می توان با فرایند حرارتی به سادگی سخت کاری نمود. تمامی این مزایای فولاد با یک عیب بزرگ نیز همراه است و آن زنگ زدگی فولاد در صورت عدم محافظت سطحی می باشد. از این رو سیم بکسل فولادی را می بایست به روشی در برابر خورنده های محیطی محافظت نمود.

زنگ زدگی سیم بکسل فولادی در تماس با آب، رطوبت و انواع اسید ها مانند باران های اسیدی بر اثر اکسید شدن آهن یا از دست دادن الکترون عنصر آهن در ترکیبات آلیاژی فولاد می باشد. از این رو محافظت سیم بکسل فولادی در برابر زنگ زدگی به مفهوم محافظت سطحی مفتول های سیم بکسل می باشد. یکی از ساده ترین و قدیمی ترین روش های محافظت سطحی سیم بکسل فولادی استفاده از روغن و یا گریس بر روی سطح سیم می باشد که از تماس مستقیم آب و رطوبت با سیم جلوگیری به عمل می آورد. البته با توجه به اینکه روغن و گریس در تماس با بسیاری از اسید ها شسته می شوند این نوع مقاوم یازی محدودیت هایی در کاربری دارد.

محبوب ترین روش مقاوم سازی سیم بکسل های فولادی روشک آبکاری گالوانیزه می باشد. در این روش از یک فلز با میل الکترون دهی بالاتر از آهن مانند زینک یا روی استفاده می شود. فرایند آبکاری گالوانیزه به دو روش گالوانیزه سرد و گرم صورت می پذیرد که منجر به قرار گیری یک لایه نازک از فلز زینک بر روی سطح بیرونی مفتول های فولادی سیم بکسل می شود.

فرایند گالوانیزه سرد در دمای کمتر و حدود 240 درجه فرایند گالوانیزه گرم در دمای بسیار بالاتر و حدود 600 درجه صورت می پذیرد. بدیهی است که ضخامت لایه روی قرار گرفته بر روی مفتول های سیم بکسل فولادی که به روش گالوانیزه گرم آبکاری می شوند بیشتر و مقاومت محیطی بسیار بالاتری را نیز نسبت به سیم بکسل گالوانیزه سرد پدید می آورند. لازم به ذکر است که استفاده از روکش PVC در تولید سیم بکسل روکش دار از روش های مقاوم سازی سیم بکسل فولادی در برابر زنگ زدگی نمی باشد.
روش های نام برده تنها برای مقاوم سازی سیم بکسل های فولادی مورد استفاده قرار می گیرند چرا که سیم بکسل استیل دارای مقاومت ذاتی در برابر زنگ زدگی است. این مقاومت بر اثر بکارگیری عناصر فلزی قدرتمندی مانند کروم و نیکل و حتی مولیبدنیوم (در ساختار سیم بکسل استیل 316) می باشد که با درصد های بالایی در آلیاژ های استیل یافت می شوند. این فلزات از آهن فعال تر بوده و پیش از آهن میل به از دست دادن الکترون دارند.

63adf35x7 compacted non rotating galvanized wire rope Copy

سیم بکسل نتاب 35X7

277569 Copy

سیم بکسل نتاب 19X7